sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Virkattu matto


Meillä oli tällä viikolla pieni potilas, joten olen ollut kotona ja hoidon lomassa aloitin myös maton virkkauksen. Yllätti miten nopeaa virkkaaminen oli. Parina päivänä virkkasin ja aikaa kului yhteensä jokunen tunti.Nyt sai työhuone vihdoin maton.. ensimmäinen virkkaamani matto.. ei siinä paljoa ohjeita kerennyt kattella.. annoin mennä vaan :)
Tämä kaveri otti maton omakseen jo tekovaiheessa :). Siinä se köllöttelee päivät pitkät. Eilen virkkasin vielä jämäkuteista pienen korin.


Virkkaaminen oli niin kivaa, että aion myös jatkossa tilata matonkuteita... olisi kiva kokeilla juhannusruusua seuraavaksi... sen tekemiseen taitaakin olla netissä ihan hyvät ohjeet.


Mukavaa alkavaa viikkoa!
-Jenny-

10 kommenttia:

 1. Aivan tooosi ihana <3 Olisko sulla antaa vähä ohjetta tuon maton tekoon? Miehen mummi lupasi tehdä mattoset lastenhuoneisiin ja juuri tuontyyliset tahtoisin muttei ohjetta ole löytynyt..

  VastaaPoista
 2. Ihania virkkailuja!! :)
  Joo, kuteesta on nopea virkata, hartiat vaan joutuvat koville :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteistanne :) !!

  Tässä vähän virkkausohjeita Nonnukalle: Aluksi 4 kjs (ketjusilmukka) ja suljin sen renkaaksi ps:lla (piilosilmukka), virkkasin renkaaseen 9 kiinteää silmukkaa ja suljin ps:lla, seuraavaksi 3 kjs ja 1 p(pylväs) aloitusketjun kanssa samaan s:aan ja sitten aina kaksi p:tä jokaiseen s:aan, loppuun ps+3kjs ja toinen kierros samalla tavalla, kolmannella kierroksella vain joka toiseen s:aan 2 p:tä samaan s:aan ja joka toiseen s:aan 1 p per s, neljännellä kierroksella joka kolmanteen s:aan tulee 2 p:tä samaan s:aan ja kahteen väliin jäävään s:aan tulee kumpaankin 1 p, viidennellä vain joka neljänteen s:aan tulee 2 p samaan s:aan, kuudennella joka viidenteen jne.. Apuva tajuaakohan kukaan tästä mitään :). Toki käsialan mukaan on edettävä, mutta suunnilleen näin tein.. jossain kohtaa vähensin pylväitä enemmänkin, kun alkoi vähän kupruilla :)

  VastaaPoista

  VastaaPoista
 4. Tosta tuli kyllä tosi kiva! Pakko varmaan kokeilla! Mäkään en koskaan katso ohjeita. ;) Mistä sä tilasit ne kuteet ja paljonko yhteen mattoon menee? Mä aloitan kohta sen avainkorun tekemisen, niin voin näyttää sitä sulle kun tavataan jossain vaiheessa. Mukavaa Loppuviikkoa!
  Terv.Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilasin Päivin Kudepuodista www.kudepuoti.fi. Käytin mattoon Eko-ontelokudetta ja tilasin sitä kolme kiloa ja se riitti myös tuohon koriin ja vielä on vähän jäljellä. Täytyy tehdä jossain vaiheessa uusi tilaus. Sellanen avainkoru olis kyllä töissä tarpeellinen :) ! Mukavaa loppuviikkoa sinnekin :) !!

   Poista
 5. Ihana matto... Milloinkohan mä saisin aikaiseksi ;) Kesä tulee ja puutarhatyöt vievät suuren ajan. Ehkä mä sitten joskus ehdin riippukeinussa virkata. Sama suunnitelma joka kesä ja syksyllä huomaa, ettei muka ole ehtinyt edes riipukeinuja ripustaa ;)
  Tiina

  VastaaPoista
 6. Todella ihanan värinen matto! Juuri sellaiset värit mistä itsekin tykkään. :) tuliko matosta minkä kokoinen? Ja muistatko vielä kuteiden sävyjä? :) ihana blogi sinulla muutenkin. Taidan liittyä lukijoihin....:)

  VastaaPoista