sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Lankkupöytä

Viime syksynä kyllästyin totaalisesti Ikean tummaan ruokapöytäämme ja aloin haaveilemaan lankkupöydästä. Emme ole todellakaan mitään puutyöihmisiä, mutta idea lankkupöydästä alkoi muhimaan, kun teimme lapsille hiekkalaatikon lankuista. No, kun jotain saan mieleeni niin ei siinä kauaa mene, kun alan tuumasta toimeen. Kun visio oli valmis, niin ei muuta kuin ukko rautakauppaan ostamaan tarvittavat välineet.. ja vanha pöytähän oli jo tässä vaiheessa myyty pois, joten vaihtoehtoja ei ollut :)!

 
Tällainen oli lopputulos ja oltiin molemmat positiivisesti yllättyneitä, että siitä tuli ihan oikea ruokapöytä. Lisäksi teimme myös kaksi penkkiä ja huutiksesta löysin parilla kympillä täyspuiset tuolit. Eipä ollut hinnalla pilattu tämä projekti. Nyt ympärille mahtuu kahdeksan ihmistä ruokailemaan.
Ainut pikku ongelma tuli myöhemmin, kun puu rupesi elämään ja lankut pikkuisen vääntyivät. Muutama viikko sitten höylättiin ja hiottiin pinta vielä tasaisemmaksi ja maalasin sen uudestaan. Kuvassa maalipinta näyttää tosi siistiltä, mutta auringon valoa vasten pinta on vähän epätasainen, joten täytynee vielä kerran paklata pintaa ja maalata, jotta tulee tasaisempi. Tai haitanneeko tuo, tuleehan siihen vuosien varrella elämisen jälkiäkin :)
Huutiksen tuolit ovat Iskun mallistoa ja sopivat lankkupöydän kaveriksi kuin nenä päähän. Maalipinta on hieman rapistunut, mutta se ei haittaa.. näyttää itseasiassa kivalta. Ehkä uusin jossain vaiheessa päälliset, koska nyt eivät oikein istu väreihimme.
Samaan hengenvetoon ompelin keittiöön myös uudet verhot.


Hyvää sunnuntaita!

-Jenny-

10 kommenttia:

 1. Wau!!!Ihan mielettömän ihana!! <3

  VastaaPoista
 2. Olen ihan myyty tuosta ihanasta pöydästä!!!!! Saanko kysyä mitä tuollaiseen maksoi tarvikkeet ja maalit? -Jasminella82

  VastaaPoista
 3. Kaiken kaikkiaan reilu pari sataa tuli maksamaan... Maalasin yhden kerroksen pohjamaalilla ja kaksi kerrosta valkoisella kalustemaalilla :)

  VastaaPoista
 4. No voe helkkari, jotenkin kuvittelin että olisi ollut edullisempi projekti kun itse rakentaa :) Kiitos vastauksesta, auttaa vähän hahmottamaan :) -Jasmis

  VastaaPoista
 5. Noihin kustannuksiin kuului siis myös nuo kaksi penkkiä ja taisi rakennustavaraa jäädä jonkin verran ylikin :)

  VastaaPoista
 6. Mieletön pöytä!
  Taidan liittyä myös lukijaksi ;-)

  VastaaPoista
 7. Heip!
  Viitsisitkö vielä laittaa teko-ohjeet tänne ja pöydän mitat ;)

  VastaaPoista
 8. Upea pöytä ! Jos ehtisit teko-ohjeet laittaa ? :)

  VastaaPoista
 9. Tosi hieno pöytä. Riihimäelle tuli Kauppahalliin muutama kappale hienoja lankkupöytiä. Se on siinä kun tullaan Helsingistä päin kolmostietä ja käännytään Riihimäki Kormu suuntaan ja tulee liikenneympyrä ja siitä keskustan suuntaan noin sata tai parisataa metriä niin oikealla näkyy kauempana vanha peltihalli. Siellä yksi kaveri myy halvalla tavaraa ja usein antiikkia. Kannattaa ehdottomasti käydä. Se lankkupöytä taisi olla kaiken lisäksi kahdella laatikolla.

  VastaaPoista